Objavte rozličné spôsoby čistenia

* Každodenné čistenie: Odstráňte prach zmetákom alebo vysávačom. To zabráni nahromadeniu prachu a vlhkosti a uľahčí vám údržbu podlahy.

* Týždenné čistenie: Umyte raz týždenne vlhkým mopom namočeným vo vlažnej vode s neutrálnym čistiacim prostriedkom. To pomôže odstrániť nečistoty a udržiavať podlahu vo vynikajúcom stave. Majte na pamäti, že na čistenie podlahy nepotrebujete veľké množstvo vody, a nezabudnite, že podlahy svetlejšej farby si často vyžadujú častejšie čistenie.

* Čistenie škvŕn: Škvrny hneď vyčistite, môžete ich napríklad ručne utrieť nylonovou handričkou s neutrálnym čistiacim prostriedkom. Škvrnu utierajte od vonkajšej strany smerom k jej stredu. Potom opláchnite a umyte studenou vodou.

– Škvrny od oleja, octu alebo citróna: okamžite ich odstráňte, pretože môžu spôsobiť odfarbenie povrchu vinylovej podlahy.

– Škvrny od atramentu, paradajok alebo krvi možno odstrániť nanesením veľmi zriedeného alkoholu priamo na škvrnu, kde sa nechá niekoľko minút pôsobiť, škvrnu netrite, a následne sa opláchne vodou.

– Škvrny spôsobené fixami a zvýrazňovačmi sa lepšie vyčistia trením, použite na to handričku navlhčenú malým množstvom bieleho alkoholu. Potom dobre opláchnite vodou.

– Hrdzu je potrebné očistiť hubkou proti korózii a potom opláchnuť vodou.

Ako vidíte, údržba vinylovej podlahy je naozaj jednoduchá!