Ako čistiť laminátovú podlahu?

Laminátové podlahy sa vyznačujú tým, že sú navrhnuté tak, aby dlho vyzerali dobre, mali vysokú odolnosť a zároveň poskytovali dekoračnú povrchovú úpravu podobnú drevu.

Veľkou výhodou laminátu je to, že sa veľmi ľahko čistí. V podstate stačí, keď každý deň vysávačom vysajete prach a nečistoty. Použite na to špecifickú násadu na tvrdé podlahy a podlahu následne utrite nasucho mopom. Ak je vaša podlaha veľmi špinavá, stačí ju umyť vodou a neutrálnym prípravkom a mop pritom vždy veľmi dobre vyžmýkať. Napriek tomu, že laminátová podlaha dobre znáša vlhkosť, by nemala byť príliš mokrá. A ak sa na nej objavili škvrny, môžete ich odstrániť vlhkou handrou.

Aby boli vaše povrchy správne ošetrené a vydržali vám čo najdlhšie, ponúkame vám tri zlaté pravidlá, ktoré vám môžu byť na správne upratovanie a správnu starostlivosť o domácnosť veľmi užitočné.

1) Na pravidelné čistenie laminátovej podlahy používajte špecifický prípravok – čistič na laminát. O laminátovú podlahu sa tak budete skvele starať a vyčistíte ju tým najlepším spôsobom.

2) Čistite opatrne a jemne. Väčšina laminátových podláh má povrchovú úpravu odolnú proti vode, ale ani vtedy nie je vhodné používať priveľa vody. A ak sa snažíte o skutočne vynikajúci výsledok, môžete použiť vlhkú handričku.

3) Na ochranu a obnovenie laminátovej podlahy používajte leštidlo na laminát. Odporúča sa ho používať 1- až 2-krát ročne na obnovenie a zintenzívnenie lesku podlahy a opravu malých poškodení.