Užitočné rady na starostlivosť o laminátové podlahy

Laminátové podlahy sú vyrobené z materiálov pochádzajúcich z dreva, ale nejde o drevo. Napodobňujú vzhľad tohto ušľachtilého materiálu a sú veľmi odolné. Sú aj veľmi rezistentné a odolajú každodennému fungovaniu akejkoľvek domácnosti. Napriek tomu odporúčame sa o ne primerane starať a tým zvýšiť ich životnosť.

Jednou z ich mnohých výhod je tá, že si nevyžadujú toľko údržby ako drevené alebo mramorové podlahy. V každom prípade je veľmi vhodné dodržiavať špecifickú rutinu starostlivosti, aby dlho zostali ako nové.

1. Pred vstupom do bytu či domu si očistite obuv o rohožku a prezujte sa. Nečistoty pochádzajúce zvonka, zachytené na topánkach by mohli ľahko poškriabať laminátovú podlahu.

2. Nohy nábytku, stoličiek a stolov chráňte plstenými podložkami, aby ste zabránili poškodeniu, poškriabaniu a vzniku rýh. Postupne je vhodné stav plstených podložiek pravidelne kontrolovať a v prípade potreby ich vymeniť, pretože sa opotrebúvajú.

3. Vyvarujte sa trvalej vlhkosti.

4. Pred umývaním laminátovej podlahy sa ubezpečte, že sa na podlahe nenachádzajú žiadne nečistoty. Skontrolujte aj to, či je mop mierne navlhčený, a používajte špecifické prípravky na čistenie a starostlivosť o podlahu, ako je Alex čistič na laminát.