Aký typ podlahy je pre mňa najlepší?

Prírodné drevo verzus laminát či vinyl

Zaujíma vás, aký je rozdiel medzi prírodnou drevenou podlahou a laminátom alebo vinylom? Čo sa týka ich rozlíšenia, musíme vziať do úvahy 3 kľúčové body:

* Cenu: Prírodné drevené podlahy sú drahšie než umelé drevené a laminátové či vinylové podlahy. Čím väčšie dreva sa použije, tým vyššia bude aj cena podlahy. Umelé palubovky obsahujú drevené vlákna z lisovaného dreva a prírodné palubovky sú kompletne z dreva. Preto je cena prírodných drevených podláh výrazne vyššia než umelých drevených podláh a laminátových alebo vinylových podláh.

* Odolnosť: Čo sa týka odolnosti proti externým faktorom, je prírodné drevo chúlostivejšie než drevo umelé. Faktory, ako napr. slnko, môžu v prípade nadmerného vystavenia oveľa viac poškodiť prírodné drevo a to sa tiež môže oveľa viac poškriabať každodenným zaťažovaním.

* Údržba: V prípade laminátovej alebo vinylovej podlahy nemusíte byť takí opatrní; ich údržba je oveľa jednoduchšia, to znamená, že môžete používať zmeták, vysávač a mop. Ak je však reč o prírodných palubovkách, kontakt s vodou musí byť mierny a pri používaní čistiacich prípravkov treba dodržiavať pokyny výrobcu, aby ste zabránili poškriabaniu paluboviek alebo ich poškodeniu. Alex vám ponúka špeciálne prípravky na starostlivosť o prírodné drevené podlahy, laminátové podlahy aj vinylové podlahy. Objavte ich!

Teraz, keď už poznáte 3 kľúčové body, ktoré odlišujú podlahu z prírodného dreva, laminátovú podlahu a vinylovú podlahu, ste pripravení starať sa o podlahu svojho domova. Ktorú zvolíte?