Sprievodca čistením domu s domácimi miláčikmi

Naše psy a mačky sú dôležitou súčasťou nášho života a našich rodín. Avšak zvieratá zašpinia domov trochu viac ako človek. Nebojte sa, upratovanie vášho domu či bytu nebude katastrofou. Ukážeme Vám, ako upratovať, keď máte domácich miláčikov.

1. Začneme umývaním vášho psa. To, či bude váš domov pekne voňať, závisí vo veľkej miere od čistoty vášho psa. Ako dobre viete, nemôžete ho umývať príliš často, ale existujú vlhčené obrúsky pre zvieratá, ktoré vám ho pomôžu udržiavať v čistote a voňavého.

Nezabudnite na jeho jedlo, zdravé jedlo zachová aj zdravý dych.

2. Pravidelné upratovanie domácnosti alebo vtedy, keď sa váš pes niekde vycikal, hoci aj na záhrade, je veľmi dôležité. Ak necháte nahromadiť pachy alebo exkrementy vášho domáceho miláčika, vznikajú nenapraviteľne nepríjemné zápachy, hoci používate tie najlepšie osviežovače vzduchu.

3. Aj čištenie a umývanie doplnkov vám pomôže udržiavať čistotu a harmóniu vášho domova. Na hračkách a pelechu vášho psa alebo mačky sa môžu nahromadiť zvyšky slín alebo chlpov, kde sa hromadia baktérie a nečistoty, ak sa pravidelne nečistia.

4. V prípade vybavenia domácnosti sa nepríjemné pachy môžu hromadiť predovšetkým v kobercoch. Váš pes trávi doma veľa času a niekedy si ľahne aj na koberec. Nezabudnite ho každý deň vyprášiť.