Starostlivosť o nábytok

Drevo je veľmi používaným materiálom na nábytok a dekoratívne povrchy interiérov. Keďže ide o citlivý materiál, vyžaduje si správnu údržbu, aby neprišlo o svoju pôvodnú krásu.

Na druhej strane je dôležité vziať do úvahy určité aspekty, ktoré môžu opotrebovanie urýchliť a ktoré si budú vyžadovať častejšiu údržbu.

– Je dôležité chrániť váš drevený nábytok pred horúčavou. Neklaďte na drevený povrch predmety, ktoré môžu vydávať teplo, alebo použite obrus či podnos, aby sa nedostali do priameho kontaktu. Drevo môže stratiť svoju pôvodnú farbu alebo sa môže narušiť jeho povrchová úprava, ak naň pôsobí príliš veľká horúčava.
– Majte na pamäti, že ak na váš nábytok pôsobí priamo slnečné svetlo, môže sa rýchlejšie opotrebovať. Priame slnečné svetlo pôsobí veľmi agresívne na lakované povrchy a rozličné povrchové úpravy. V rámci možností zabráňte tomu, aby bol váš nábytok veľa hodín denne na mieste, keď naň priamo svieti slnko.
– Zabráňte tomu, aby sa váš nábytok nachádzal vo veľmi vlhkom alebo veľmi suchom prostredí. Ak je prostredie veľmi vlhké, môže nábytok absorbovať vodu a drevo pučať. Na druhej strane môže nadmerné sucho viesť ku vzniku trhlín.
– Nábytok často čistite.

Alex vám ponúka široký rad prípravkov na starostlivosť o nábytok. Môžete sa starať a renovovať starý alebo rustikálny nábytok, nábytok z akéhokoľvek dreva rovnako ako rámy a vykonávať rozličné manuálne práce. Vyberte si prípravok, ktorý sa vám páči najviac a ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám, aby váš nábytok získal vzhľad, ktorý si zaslúži.

– Renovátor na nábytok v spreji: chrána a obnovuje nábytok, aby vyzeral rovnako skvele ako prvý deň. Vďaka exkluzívnemu zloženiu dodáva lesk a obnovuje farbu a vzhľad vášho nábytku.
– Obrúsky extra starostlivosť: čistia, starajú sa a odstraňujú prach z nábytku.
– Antistatický čistič na nábytok: Je ideálny na čistenie a obnovu lesku nábytku. Vďaka svojmu zloženiu oddiaľuje výskyt prachu a umožní udržať váš nábytok dlhšie čistý.
– Renovátor krém: Prináša maximálnu starostlivosť a renováciu, aby ochránil a obnovil vzhľad vášho nábytku a aby vyzeral ako nový.