Rozdiel medzi podlahou z prírodného a umelého dreva

Viete, aký je rozdiel medzi prírodnou drevenou podlahou a podlahou z umelého dreva? Pri rozlišovaní prírodnej drevenej podlahy od podlahy z umelého dreva treba mať na pamäti 3 hlavné rozdiely:

1. Cena: Cena za rozličné typy podlahy, samozrejme, nie je rovnaká. Čím viac dreva sa použije, tým vyššia bude aj cena podlahy. Umelá podlaha obsahuje drevené vlákna z lisovaného dreva a prírodnú podlahu tvoria drevené dosky. Preto je cena druhého typu podlahy podstatne vyššia než cena prvého typu.

2.  Odolnosť: Čo sa týka odolnosti proti externým faktorom, je prírodné drevo chúlostivejšie než drevo umelé. Faktory, ako napr. slnko, môžu v prípade nadmerného vystavenia oveľa viac poškodiť prírodné drevo a to sa tiež môže oveľa viac poškriabať každodenným zaťažovaním.

3. Údržba a starostlivosť: Podlahe z umelého dreva netreba venovať zvláštnu starostlivosť, jej údržba je oveľa jednoduchšia, to znamená, že môžete používať zmeták, vysávač, a dokonca mop. V prípade prírodnej podlahy však musí byť kontakt s vodou mierny a pri používaní čistiacich prostriedkov je potrebné dodržiavať pokyny výrobcu, aby ste zabránili poškriabaniu podlahy alebo jej poškodeniu. Alex vám ponúka špecifické prípravky na každý typ podlahy.

Na základe týchto 3 hlavných rozdielov je jednoduchšie si vybrať tú správnu starostlivosť o podlahu svojho domova.