Užitočné tipy, ako vyriešiť poškriabanie na drevenej podlahe

Drevené podlahy dodávajú domovu teplo a útulnosť. Existuje niekoľko druhov drevených podláh: parkety, dosky a plávajúca podlaha. Líšia sa od seba hrúbkou dreva a postupom kladenia jednotlivých typov podlahovín.

Zároveň majú nevýhodu v tom, že sa ľahko zničia, najmä vtedy, ak sú doma deti, čo môže rokmi nevyhnutne viesť k ich poškodeniu, narušeniu a poškriabaniu. V tomto prípade, aj keď sú tieto poškodenia takmer neviditeľné, ich je vhodné opraviť čo najskôr, pretože sa môžu časom zväčšovať a komplikovať.

Hoci sa robí každodenná údržba, je užitočné poznať prípravky, ktoré vám pomôžu odstrániť z podlahy škrabance a ryhy a podlahu chrániť. Rovnako je vhodné okrem použitia prípravkov na údržbu dodržiavať rad základných pravidiel, ktoré zabránia vzniku škrabancov a rýh.

* Na odstránenie škrabancov, prasklín a ďalších typov poškodenia používajte špecifické vosky

* Ku vchodovým dverám umiestnite rohožky. Môžu pomôcť zachytiť nečistoty, piesok, kamienky a ďalšie materiály, ktoré by mohli poškriabať podlahu, keď sa na ňu dostanú.

* Umiestnite plstené chrániče na nohy nábytku, ako sú stoly a stoličky, aby ste zabránili poškriabaniu podlahy. To vám umožní tento nábytok ľahko premiestňovať bez toho, aby ste podlahu poškodili.

* Ak máte psy, strihajte im pazúriky, aby nimi podlahu nepoškriabali.

Tieto rady vám môžu pomôcť, ale najdôležitejšie je používať prípravky, ako sú vosky a leštidlá, ktoré zabezpečia, že podlahy zostanú v dobrom stave. Prípravok sa odporúča používať niekoľkokrát ročne, aby sa vytvorila tenká ochranná vrstva, ktorá predĺži životnosť podlahy a zvýši jej atraktívnosť.